Sådan sælger du og din virksomhed varer med Amazon

Amazon er en amerikansk internethandelsvirksomhed, som sælger varer verdenen over. Nogle kalder virksomheden ”The Everything Store”, hvilket giver god mening, når Amazon i dag – med sine mere end 350 millioner varer – er verdens største internethandelsvirksomhed. Her vil man da gerne sælge sine varer, ikke sandt? Og det kan du og din virksomhed nemlig komme til. I denne artikel kan du læse om Amazons salgsplatform, der gør det muligt for dig at drive forretning gennem Amazon.

Amazon Seller Central

Amazon Seller Central kaldes det. Platformen hvor du og din virksomhed efter oprettelse, kan sælge jeres produkter. Sælgere kan oprette sine varer, opdatere informationer om produkterne, se salgsdata med mere. Med platformen kan du og din virksomhed selv bestemme, om I ønsker selv at håndtere ordrerne, som de bliver solgt på platformen, eller om I vil sende jeres varer til et af Amazons lagre og lade dem klar forsendelserne. Vælger I denne fremgangsmåde, skal I dog af med et mindre gebyr.

Hvordan opretter jeg min virksomhed på platformen?

Før I overhovedet kan påbegynde salg af varer på Amazon, skal I først og fremmest have oprettet en sælgerprofil hos Amazon Seller Central. Her skal Amazon godkende din virksomhed som sælger – og det kan tage tid. At oprette din virksomhed som en sælgerprofil, er ikke blot et par taster, og så er den i vinkel. Det kræver, at du bruger meget tid på kontooprettelsen, da der fra Amazons side af, stilles mange krav til de nye sælgere, de opretter til platformen. Det skyldes især, at der i stigende grad er kommet falske sælgere til, og dette skal bekæmpes. Der findes flere forskellige dokumentationskrav, som du kan orientere dig om på Amazon Seller Central hjemmesiden.

Så snart din virksomhed er oprettet på platformen, kan du og din virksomhed begynde at sælge jeres produkter.

Held og lykke med det!