Det skal du kigge efter, når du ansætter

Du træffer en afgørende beslutning, når du ansætter en ny medarbejder. Det kan være svært at vide, hvad du skal kigge efter, når du går i gang med rekruttering af en ny medarbejder. Derfor får du her i indlægget nogle gode råd til, hvad du skal kigge efter, når du rekrutterer nye medarbejdere.

Hvad skal du kigge efter ved rekruttering en ny medarbejder?

1. Intelligens er vigtigere end erfaring

Selvom erfaring som regel er det, der tæller stort ved ansættelsessamtaler, er intelligens bedre end erfaring. Problemet ved at melde ud, at erfaring tæller en del er, at unge fravælger at søge stillingen. Og det er ærgerligt, da en intelligent kandidat sagtens kan lære et nyt job hurtigt og gøre det bedre end en med mere erfaring.

2. Gå efter en teamplayer

Meget arbejde involverer typisk samarbejde, og derfor er det en vigtig egenskab at være en teamplayer. Det kan aldrig blive helt godt, hvis et team består udelukkende af egoister eller individualister.

Du kan tjekke op på ansøgerens evne til at samarbejde med kollegaer ved at tjekke referencer og erfaring hos en eller flere tidligere arbejdsgivere.

3. Medarbejderen skal kunne tage initiativ

En ret vigtig egenskab hos en medarbejder er, at vedkommende selv kan tage initiativ. Vedkommende skal vise, at han eller hun eller villig til at bidrage på bedste vis og med noget nyt. Spørg gerne ind til, hvordan ansøgeren tidligere selv har taget initiativ.

Få hjælp til rekruttering

Hvis du synes, det kan være lidt en uoverskuelig opgave at finde en ny medarbejder til dit team, kan du i stedet vælge at få hjælp til rekruttering udefra f.eks. hos Azets. Her kan du få hjælp til rekruttering af medarbejdere til økonomi, regnskab, løn og HR. Ved at bruge et rekrutteringsbureau bliver processen meget nemmere og overskuelig for dig.