Skal du vælge privat eller public cloud?

Vil du gerne omstille virksomheden til at bruge cloud, men ved du ikke helt, hvilken du skal vælge? Og hvad forskellen er på dem? Det får du alt sammen et overblik over i indlægget her.

Hvad er privat cloud?

En privat cloud er lidt selvsagt en cloud, der ikke er offentlig tilgængelig. Her er meningen udelukkende at imødese og imødekommende de behov og krav, som din virksomhed har. Egenskaberne er meget lig de samme som ved public cloud, men i stedet kan du selv vælge, hvordan opsætningen og konfigurationen skal være.

Grunden til at du kan det er, at private cloud bygger på en virtualisering af din virksomheds egne servere såvel som infrastruktur. Det er hostet på et lukket netværk, og derfor ved du, hvor dine data er, og hvem der administrer dem.

Opsummeret er fordelene altså blandt andet en høj performance og sikkerhed. Det er derfor henvendt til virksomheder, der prioriterer sikkerhed og hastighed.

Hvad er public cloud?

Det karakteristiske ved public cloud er, at den har en stor serverkapacitet, som deles mellem forskellige datacentre og kunder.

Den klare fordel ved denne løsning er dermed, at du billigt og ikke mindst effektivt kan få et ubegrænset råderum. Det kan lade sig gøre, fordi alle kunder har adgang til den samme cloud, som er bygget på en standard platform og infrastruktur som tilsammen ender ud i at have stordriftsfordele.

Hvis du vælger en public cloud, kommer dit data fra virksomhed til at ligge sammen med mange andre kunders data, hvilket begrænser muligheden for at tilrette systemerne.

Det henvender sig derfor primært til virksomheder, som både gerne vil spare tid og penge. Har du omvendt heller ikke brug for en privat og skræddersyet platform, er public cloud den perfekte løsning for din virksomhed.