Det smarte ved at leje medarbejdere

Har du nogensinde hørt om at leje en medarbejder? Nej? Så lad os forklare dig det. Hvis du står med et akut behov for at få lidt assistance til din virksomhed, kan du faktisk leje professionelle folk, som kan hjælpe dig med det vuns.

Det kan være, du synes, det lyder lidt sketchy, men den er god nok. Firmaer, som udlejer deres konsulenter, har højkvalitetskonsulenter, som ved, hvad de taler om.

Typisk beskæftiger man sig med en vikar eller konsulent af en slags inden for HR, regnskab eller lønadministration. Hvis du har behov for regelmæssig hjælp, kan du anskaffe dig en vikar på fuldtid, og hvis du har brug for en hjælpende hånd et par gange om ugen, er det også muligt.

Står du og mangler en ansat, fordi en medarbejder går på barsel, kan du leje en vikar, indtil du finder en til barselsvikariatet. Smart, ikke?

Regnskabsvikar

En regnskabsvikar kan assistere dig og din virksomhed med at rapportere, afstemme, bogføre og fakturere. Vedkommende kan hjælpe med lønbogholderi, skatter og moms, styring af debet og kredit samt årsafslutninger.

Typisk vil de ansatte have erfaring med de mest almene økonomisystemer. Lej en regnskabsmedarbejder, hvis du mangler en.

Lønvikar

En lønvikar kan gå ind og hjælpe din lønchef med at beregne løn og lønkørsel. Vedkommende kan assistere med at udarbejde lønsedler, refusioner og fraværshåndtering.

En lønvikar vil typisk have erfaring med al slags indberetning til SKAT, ATP, pensionsselskaber, ferie med mere. De kan også afregne bonus i forhold til løn samt stå for vedligeholdelse af de generelle løn- og personalestamdata. Hvis du står med en større bunke papirer end sædvanligvis, kan en lønvikar hjælpe dig af med det værste.

Ligesom med regnskabsvikaren kan en lønvikar typisk benytte sig af de mest almene eller gængse lønsystemer.

HR-vikar

HR-vikaren vil typisk assistere en HR-chef med udviklingssamtaler, rekruttering og administration. HR-vikaren kan udarbejde eller opdatere en eventuel personalehåndbog eller – politik.

Vedkommende kan udarbejde kontrakt, advarsel samt opsigelse, håndtere dokumenter samt have styr på ind- og udstationeringer. HR-vikaren har styr på den nye ferielov, GDPR og APV, så din virksomhed kan få lidt hjælp til det, hvis der skulle opstå spørgsmål.

Der er mere…

Ja, det er ikke kun de omtalte stillinger, du kan søge hjælp til. Du kan leje dig til konsulenter inden for mange forskellige erhverv, herunder en finans-, kreditor- og debitorbogholder. Konsulenterne har styr på deres erhverv. Undersøg altid virksomheden grundigt, og tag så en beslutning.