Sådan opnår du bedre IT-infrastruktur

Alle firmaer anvender IT-udstyr i større eller mindre grad, da man med moderne IT-systemer i dag nemt kan have kontakt med kunder gennem e-mail kontakt samt annoncering via firmaets hjemmeside, hvor firmaets nøgleområder fremgår. Man kan anvende IT-udstyr på samtlige opgaver i firmaet, og hvis disse er korrekt organiserede og strukturerede, så kan man altid holde styr på firmaets varer, forarbejdning, lager samt ordrestyring. Med en integreret IT-infrastruktur kan man opnå mange besparelser i form af tidsbesparelser (mandetimer), og samtidigt er det også nemmere at håndtere for både firmaet samt kunderne, da man ofte kan logge ind på hjemmesiden og se sine ordrer og hvor de befinder sig i systemet.

Sådan kan man bedre strukturere sine IT-opgaver

Firmaet bør jævnligt gennemgå sin IT-struktur, således man altid anvender de mest moderne styringsprogrammer, så man ikke sakker bagefter konkurrenterne. Man bør fokusere på en papirløs administration, således alle ordrebestillinger modtages i elektronisk form f.eks. via en bestillingsformular på firmaets hjemmeside. Det er meget nemmere at håndtere dagens ordrer, når de findes i systemet i forvejen, således de hurtigt kan sendes til lageret og pakkes og sendes af sted. Denne logistikopgave kan nemt løses effektivt og hurtigt, hvis firmaet anvender et struktureret IT-system. Uanset hvilke produkter man forarbejder eller forhandler, så er IT-strukturen nogenlunde ensartet, så man kan som regel anvende standardsystemer på området, som nemt kan tilpasses firmaets eksakte behov.

Outsourcing af IT-opgaverne

Man kan naturligvis have ansat et par dygtige IT-folk til at tage sig af hardware og software, således servere, netværk samt hjemmeside altid er oppe og velfungerende, men man kan i mange tilfælde billigere og mere effektivt outsource IT-opgaven til et konsulentfirma med speciale i håndtering af IT-opgaver. Fordelene er store ved outsourcing-løsningerne, da man nemmere kan overskue de månedlige omkostninger, og man er sikker på at have kompetente folk til opgaverne, og således kan firmaet koncentrere sig om at drive firmaets nøgleprodukter, og det er resursebesparende med hensyn til både lønninger og plads i firmaet.

Billede: Jelinjer