Spændende muligheder med teflon tape

I mange år har vi anvendt gaffatape i situationer, hvor almindelig tape ikke har været tilstrækkelig holdbar. Men selv den stærke gaffatape har ikke altid de påkrævede egenskaber, men nu er der heldigvis kommet et stærkt alternativ på markedet. Der er tale om teflon tape, der er fremstillet af polytetrafluoretylen (dvs. PTFE), og denne tape har helt unikke egenskaber, der gør den anvendelig i ekstreme miljøer. Teflon er oprindeligt udviklet af rumfartsindustrien, idet der var behov for et beskyttende materiale til overflader mod de meget høje temperaturer ved rumraketter og rumfærger. Udviklingen af teflon har som altid været en kostbar og tidskrævende affære, men sidegevinsten er det private marked, hvor der opstår uendelige muligheder for forbrugerne.

Egenskaber ved teflon

De fleste kender i forvejen teflon som den belægning, der findes på holdbare gryder og pander i køkkenet. En overflade med et kraftigt lag teflon får nemlig enestående egenskaber, da overfladen dels bliver resistent mod ekstreme temperaturer, og dels er overfladen med glat med en slip-let belægning. Teflon produkter omfatter spray, teflon tape, køkkengrej men også andre steder som i tøjindustrien, bilindustrien samt i fødevaresektoren. Teflon er nemlig både miljøvenligt og genanvendeligt og er derfor på samme måde som silikone godkendt til fødevarer. Både teflon og silikone kan fryses samt bages, og de holder deres form indenfor temperaturområdet minus 60 ̊C og helt op til 260 ̊C. Teflon tape anvendes derfor disse steder:

  • Foliesvejsning.
  • Belægning.
  • Glideflader.
  • Slipfolie.
  • Ved reducering af statisk elektricitet.

Det er som regel muligt at anskaffe sig teflon tape efter dine egne ønsker og behøv, men de typiske størrelser er:

  • Bredder fra 5 mm – 1000 mm.
  • Tykkelser fra 0,07 mm – 0,23 mm.
  • Med og uden bagpapir.
  • Leveret i ruller à 30 meter.

Desuden kan teflon tape fås med eller uden en klæber, og en typisk klæber er akryl, der anvendes til plastik og metaller. Til silikoneoverflader anvendes der normalt en silikoneklæber, og på den måde er det muligt at svejse enheder sammen til et holdbart resultat.

Teflon tape i IT-branchen

IT-branchen kan også anvende teflon tape i flere sammenhænge, da en IT-tekniker ofte skal samle forskellige moduler, og hvor tapen kan holde sin form og styrke under høje temperaturer. Mange computerenheder bliver ekstremt varme og skal nedkøles for at fungere 24/7, og her er det nødvendigt med et stærkt og solidt materiale, der kan er modstandsdygtigt overfor høje temperaturer. Du kan især finde teflon produkter online på nettet, da en webshop ofte har et bredt udvalg, og du kan finde teflon tape hos webshoppen Silcofa.dk, der netop forhandler alle typer silikone og teflon produkter til både private men også til erhvervslivet.