Cyber security bør have højeste prioritet

Firmaets budget på drift og vedligeholdelse af IT-systemerne har altid været en rimelig tung udgift, og det findes der en årsag til. Det koster nemlig penge at have kvalificerede IT medarbejdere, og der skal også investeres i en moderne IT infrastruktur, der tager forbehold for både daglig drift af IT systemet, virusangreb, backup samt cyber security.

Nogle virksomheder prioriterer ikke cyber security særligt højt, og derved tager de en stor chance, da de dermed kan være mere sårbare for nedbrud og ondsindede hackerangreb. Hackere er moderne digitale tyveknægte, og de arbejder ofte systematisk, og de bryder gerne ind, hvis et firma ikke har sikret sine data tilstrækkeligt.

Tidligere lavede hackerne mest propaganda og stjal undertiden data eller penge fra firmaets konto, mens de i dag kidnapper firmaets data og forlanger en løssum for at returnere disse uvurderlige data. Dette kaldes for ransomware og er desværre i høj vækst. Derfor bør firmaer samt privatpersoner prioritere deres cyber security højere, da man ellers kan risikere at miste sine data.

Indhent tilbud fra professionelle IT eksperter

Du bør sikre dig selv privat samt i firmaet mod hackere og andre IT angreb, idet du bør beskytte dig med de bedste værktøjer for at opretholde en høj grad af cyber security. Din virksomhed skal have defineret en komplet strategi mod cyber security, og du skal starte med at opbygge en sikker infrastruktur. Måske du bør tage imod hjælp fra specialister i branchen, hvor danske Atea er førende i Norden med viden om cyber security.

Atea kan både rådgive og hjælpe virksomhederne, så de får installeret de rigtige værktøjer og viden om, hvorledes en effektiv og fremtidssikret cyber security implementeres i virksomheden. Det er altid en god idé at indhente tilbud og rådgivning fra professionelle firmaer med speciale i cyber security, så firmaet på den måde trygt kan overdrage denne krævende opgave til kompetente fagfolk.

Forslag til at sikre sine data

Mindre firmaer er også udsatte for IT angreb og bør stadigt prioritere deres cyber security højt, men mange kan klare visse IT opgaver selv. De vigtigste aspekter ved cyber security er disse:

  • At få outsourcet vigtige IT opgaver, hjemmeside samt server til cloud løsning.
  • At sørge for regelmæssig backup.
  • Anvende forskellige og svære passwords.
  • Have gode programmer som firewall og antivirus.
  • Anvende kompetente IT medarbejdere.
  • I har en logisk og gennemtænkt IT infrastruktur.