Pas på dit IT-selskab – allier dig med en advokat

Driver du et succesfuldt IT-selskab, er du og dit firma i position til at være ekstra udsat. Især når det drejer sig om hackerangreb, online rettigheder eller juridiske forhold i forhold til persondatalovgivningen. I alle faser af projektledelse er der meget, der kan gå skævt, og det er ofte her, du har brug for ekstern rådgivning.

Som IT-firma er du og dine medarbejdere helt sikkert opdaterede på alt, hvad der har med dette område at gøre, men når det kommer til frameworket, halter I måske lidt efter?

Læs med, og få tips til, hvorledes I kan optimere jeres arbejdsgang og samtidig tage de rigtige trin mod et juridisk korrekt program, en publicering, en lancering eller lignende.

Online-branchen holder advokater beskæftiget

Vi befinder os i en tidslomme, hvor ting ændrer sig hastigt, og hvor flere og flere handlinger finder sted online. En transitionsfase er påbegyndt, og det betyder, at vi bevæger os over nogle juridiske grænser, og nye situationer opstår, som vi bliver nødt til at forholde os til.

Særligt i elektronik- og IT-branchen rider du på denne bølge og bliver nødt til at se et skridt fremad. Det kan være utrolig smart at alliere sig med en advokat, der kan rådgive om nye og uventede situationer, da en jurist eller advokat kan hjælpe jer med de juridiske forholdsregler, I skal tage, før I står i en situation, der kan gøre, at I må trække software eller produkter tilbage og i sidste ende miste penge.

Rådgivning, vejledning og information om IT-problematikker

En advokats funktion dækker over meget andet end at forsvare individer i retssager i retssalen. Hverdagen ser lidt anderledes ud. Her kan en advokat for eksempel tage på erhvervsbesøg og tilbyde rådgivning i forhold til at sikre firmaets midler i fremtiden. Advokaten kan også rådgive medarbejderne om forhold af juridisk karakter og i det hele taget overordnet set give sit besyv med.

Som erhvervsdrivende er det alfa og omega at alliere sig med en advokat, hvis du vil tages seriøst af andre firmaer. I samarbejde med andre firmaer er det også vigtigt netop at have en ekstern, professionel part, der kan tilbyde den nødvendige information, du har brug for, når du skal kommunikere med andre parter i ukomfortable situationer eller sager med tvivl om konsekvenserne.

Tjek kontrakten med en advokat

Hver gang du sætter en underskrift på et stykke papir, binder du dig ikke kun til det, du har indgået aftale om, men også om reglementet omkring det at udtræde af aftalen eller opsigelse af diverse bindende forhold.

Du bliver konstant mindet om, at det er vigtigt at læse “det med småt” og virkelig sætte dig godt ind i kontraktens forhold. Men når alt kommer til alt, er kontrakter lavet for at blive læst af advokater, der med et forståeligt sprog, kan gøre dig kontraktens ordlyd forståelig. I samarbejdet med en kløgtig advokat kan du komme frem til, om det faktisk er smart at skrive under eller ej.

Få hjælp til overskuelige skatteforhold

Har du styr på dine skatteforhold? De fleste privatpersoner ville måske svare ja. Men som erhvervsdrivende er der lidt mere på spil end bare at skulle betale 1000 kroner tilbage i skat. Der er mange poster, når du driver en arbejdsplads, og derfor er det vigtigt at have et godt overblik, som kan give klarhed og hjælpe dig til at lokalisere problemerne, når de opstår.

Med en advokat “i hånden” kan du arrangere møder, der har et målrettet fokus på at skulle udrede skatteforhold i forhold til skatteprocessager, der kan være svære at sætte sig ind i, medmindre du er professionel.