Internetsikkerhed er vigtigere end nogensinde før. Men hvordan sikrer du dig, at du færdes sikkert på nettet? Det bliver du klogere på her.
Læs det, der står med småt
Ja, det siger sig selv: Du bør altid læse frem for blindt at acceptere, hvad der står. Men det er altså ikke altid, man har tid til at læse, hvad de forskellige hjemmesiders pop-ups viser. Det viser sig dog, at det godt kan betale sig at læse, hvad et programs vilkår og betingelser er. Sommetider vil du måske blive overrasket over, hvor meget et firma har lov til at bruge af din data, og som du har takket ja til, fordi du ikke kan forestille dig, hvor omfattende det er. Så læs nu de “generelle vilkår og betingelser” ordentligt, inden du accepterer!
Kodeord – what about them?
Husk nu, at kodeord kan gættes, hvis de er for nemme. Du kender remsen: 8 tegn lange, mindst ét stort bogstav, mindst ét specialtegn, mindst ét tal. Men det er ikke for sjov, det anbefales. Et kodeord kan knækkes, hvis du bruger “1234” eller “hejmeddig”. Og derudover bør du ændre det jævnligt, hvis du vil være sikker på, at ingen kan infiltrere din Gmail eller Facebook-konto.
Få dig et antivirus-program – og husk den backup
Ja, de koster en sjat penge. Men de kan også redde dig, hvis du er lidt for hurtig til at klikke på dét der befængte link i din spam mail folder. Et program som for eksempel McAfee, Norton eller Bullguard kan blive din helt, når uheldet er sket. Og det er også en rigtig god idé at få lavet backup jævnligt. Enten skal du finde et program, som fungerer for dig manuelt, eller også skal du anskaffe dig en server.
Vær kritisk!
Lad nu være med at klikke på det link på din Facebook-væg
fuldkommen ukritisk. Teknologien udvikler sig hurtigere, end vi gør, og selvom
din ven har delt det, betyder det altså ikke, det er sikkert at trykke på. Du
skal være kritisk over for alt, du ser på din vej på nettet . Hvis et tilbud
lyder for godt til at være sandt, så er det nok også.