Derfor skal du have en KVM switch

En KVM-switch er en hardwareenhed, der gør det muligt at køre flere computere over et enkelt sæt af mus, tastatur og skærm. KVM står for Keyboard, Video og Mouse, og er kort sagt den ultimative gadget.

Men hvordan virker denne KVM switch, og hvornår kan du have glæde af denne type kontakt?

Læs med i denne artikel og bliv klogere på denne nye teknologi med os.

Hvad kan en KVM switch?

Har du en KVM switch kan du styre flere computere med ét tastatur. Dette kan være en stor fordel på arbejdspladser eller derhjemme, da du sparer unødvendige omkostninger, da du ikke skal købe flere tastaturer, muse eller skærme.

KVM switches virker ved, at du forbinder en skærm, tastatur og mus til kontakten og derefter bruger specielle KVM-kabler til at forbinde din KVM switch til andre computere. Mængden af computere du kan tilslutte, varierer alt efter typen af din KVM switch. Du kan derfor forbinde alt mellem to og 128 computere.

At skifte mellem computere er hurtigt og nemt med denne en KVM kontakt. På de dyrere modeller kan der skiftes automatisk ved, at du bruger tastaturtaster. Hvert switch er forbundet til en bestemt computer og skifter direkte til en anden ønsket computer.

Hvordan og hvornår

Et KVM switch er en helt ideel gadget, hvis du skal bruge to eller flere computere. Den gør det muligt for dig at spare udgifter, imens du også sparer på pladsen på dit skrivebord.

Et godt eksempel på hvordan KVM kontakten kan benyttes, er ved at skifte mellem en server og en klient. Et andet scenarie er at skifte mellem en Mac og PC derhjemme. I serverhaller hos virksomheder er KVM switches også effektive, fordi der ofte skal skiftes mellem flere servere i et mindre lokale.

En KVM switch er derfor en praktisk og smart gadget til dig, der ønsker at optimere brugen af flere computere. De findes herudover i mange prisklasser, hvilket gør det ligetil for dig at finde det helt rette match i forhold til dine behov.