Sådan gør du din IT-virksomhed grønnere

IT-virksomheder er måske nogle af de mindst miljørigtige virksomheder, du kan støde på. Her er der et højt forbrug af hardware, som går i stykker og måske må skrottes. Der er flere måder at gøre din IT-virksomhed mere miljørigtig på, og én af dem handler om at omdirigere det brugte IT-udstyr.

Læs med, og find ud af, hvordan du og dine kolleger kan lede virksomheden i en grønnere retning.

Hvad vil det sige at være grøn?

Første step mod at gøre virksomheden “grønnere” er at forstå, hvad konceptet dækker over. At være en grøn virksomhed vil for eksempel sige at du:

  • Genbruger elektronik
  • Opdaterer dine systemer og går online
  • Skrotter papirløsninger og sender e-mails
  • Finder langsigtede løsninger

Artiklen her tager dig igennem de forskellige måder, du kan forsøge at imødekomme ét eller flere punkter og dermed også markedsføre virksomheden som en grøn virksomhed.

Du kan gøre det muligt at være grøn og smart

Ser vi på det sidste punkt, der hedder “langsigtede løsninger”, kan du sige, at dette er temaet for de grønne tiltag. De langsigtede løsninger er blandt andet dem, som gør, at du genbruger elektronik, tøj, arbejder mod madspild og så videre. Dette kan være med til at mindske CO2 forbruget på den lange bane. Skal du se på en industri, hvor det er virkelig synligt, at du arbejder med “spild”, kan du tage et kig på tobaksindustrien. Cigaretterne bliver produceret, forbrugt og smidt ud. Her har flere opdaget e-cigaretterne, der kan genbruges ved at indsætte ny, såkaldt, “e-væske”, som gør, at selve e-cigaretten er genbrugelig i mange år frem.

Skal du forsøge at revolutionere og innovere IT- og elektronikbranchen må du nok skue lidt til e-cigaret-eksemplet, der viser, at det er muligt at udfordre den etablerede måde at gøre noget på. Det vil sige, at det faktisk kan være en mulighed at drive en virksomhed, der arbejder med soft- og hardware uden at have et overforbrug.

Genbrug elektronik – det kan svare sig

Umiddelbart tænker du, at det kan være en dårlig idé at genbruge elektronik, da mange mener, at “der går flere reparationstimer på brugt elektronik end faktiske arbejdstimer”. Det behøver ikke at være tilfældet. Nogle steder er det muligt at skaffe elektronik – computere, firma-mobiler, tablets og lignende – der blot har været åbnet og brugt én gang. Disse produkter fejler ofte ikke noget, men du støtter alligevel op omkring de grønne handlinger ved at bremse produktionen af elektronik en smule.

Drop de fysiske breve

Det er ikke kun elektronikken, du kan gøre grønnere; du kan desuden skrotte papirløsningerne. Dette vil sige, at du kun har de nødvendige notesblokke tilgængelige for medarbejderne, men skrotter papirbreve eller regninger per post. Gå i stedet online, og sørg for at få sendt e-mails afsted i stedet for papirbreve. Dette vil spare firmaet for et hav af penge og samtidig lette papirindustrien en smule – og det betyder på lang sigt, at der skal fældes færre træer.

Sluk for de blinkende pærer

Det er klart, at et firma der behandler IT-sager, må benytte sig af strøm og energi, men det afgørende er, om du får lukket og slukket, når du går fra kontoret fredag eftermiddag – og desuden også alle andre dage. De fleste ved, at computere, telefoner, ladere og meget andet sluger strøm, selvom de ikke er tændt. Husk på, at elektroniske apparater sluger masser af strøm, selv når de blot er dvaletilstand. Sluk meget gerne for en hovedafbryder på kontoret, før sidste mand går hjem. Dette vil spare firmaet for mange penge og samtidig ikke belaste miljøet i samme grad.