Hvordan fungerer lønadministration?

Du har måske hørt om det før, men aldrig helt været sikker på, hvordan udliciteret lønadministration fungerer. Derfor har vi lavet dette indlæg, så du er bedre klædt på, hvis du skulle overveje dig en lønløsning gennem udliciteret lønadministration.

Du får mere ekspertise og færre fejl

Lønadministration hjælper dig med at sikre, at alle lønninger bliver sendt ud korrekte. Med en lønoutsourcing eller -administration overlader du det kedelige ved at skrive lønsedler til en virksomhed, som til gengæld kan tilbyde dig god sparring, service og kendskab på området.

En virksomhed, der varetager lønbehandling, har typisk hele pakken. De sørger for feriepenge, refusioner, pension, indberetninger til SKAT og så videre.

Virksomhederne har altid flere personer per kunde, så der ingen tvivl er om, at arbejdet bliver udført på trods af sygedage. Der er ingen ustabil service, når det kommer til sådan noget.

Der er styr på love og regler

Hvis du udliciterer lønadministrationen, vil din valgte virksomhed kunne tilbyde fuldt kendskab til lovene og reglerne på området, da HR og løn ikke er et erhverv, der er småt dækket ind, når det kommer til lovgivning.

Når du overlader lønadministration til en erfaren lønbogholder, kan du bruge mere tid på de opgaver, der faktisk interesserer dig og tjener penge ind. I sidste ende kan det bedre betale sig, hvis du betaler dig fra lønadministrationen, da du højst sandsynligvis bruger mere tid på at sætte dig ind i lovgivning og reglement, end du gør på rent faktisk at udsende lønsedler.

Mange lønadministrationsvirksomheder har erfaret, at de kan udføre lønbehandling 20 procent billigere, end hvis der bruges et in house lønbogholderi.

De kan gøre dette

En virksomhed, der tilbyder lønadministration, kan typisk udføre disse arbejdsopgaver:

  • Udarbejdelse af lønsedler
  • Indberetning til SKAT, ATP, pension, ferie
  • Håndtering af fravær
  • Refusioner
  • Ekspedere bogføringer og bilag
  • Afregne bonus samt pension
  • Beherske en lang række lønsystemer

Har du lært lidt mere om lønoutsourcing nu? Det håber vi. Næste gang, du overvejer at få udliciteret løn, ved du, at det er en fantastisk løsning.