Sådan undgår du smerter, når du arbejder ved computeren

Har du lange arbejdsdage ved computeren, og kan du nikke genkendende til, at du får ondt i skulder, ryg og nakke efter endt arbejdsdag? Så er det på tide, at du sidder rigtigt ved skrivebordet. Hvordan du gør det, kan du læse om i indlægget her.

Sid ordentligt ved bordet

Når du sidder på din stol, skal dine fødder være solidt plantet i jorden. Kan det ikke lade sig gøre, skal de være placeret på en skammel eller lignende.

Desuden skal der gerne være en håndsbredde mellem knæhaserne og stolesædet.

Se nedad på skærmen

Når du sidder ved computeren, er det vigtigt, at du kigger nedad, når du ser på skærmen. Gør du ikke det, er der stor sandsynlighed for, at det er det, der er skyld i, at du får ondt i skuldrene og nakken, da du kommer til at sidde og spænde helt ubevidst. Sidder du ved en gammel, lille skærm, kan det være en god ide at skifte til en ny og bedre skærm. Lenovo har et større udvalg af skærme til den optimale arbejdsplads.

Sørg også for at sidde med siden til vinduet, da det er det mest optimale for øjnene.

Skift stilling flere gange om dagen

Hvis du sidder meget ned i løbet af dagen, er der større risiko for, at du får nakke- og rygsmerter. Det er derfor fornuftigt at skifte arbejdsstilling flere gange i løbet af dagen. Så har du et hæve- sænkebord er det en rigtig god ide at indføre faste rutiner for, hvornår på dagen, du skal stå op og arbejde.

Når du står op ved dit bord og arbejder, skal dine arme være bøjede i mere end 90 grader. Dine skuldre skal hænge i en afslappet stilling, så du ikke kommer til at spænde.